За Банско

Банско е съхранило и до ден днешен духа на възрождението се превърна в един от най-големите европейски ски курорти през последните години. Банско все още пази своята многовековна история – калдъръмени улички, каменни къщи с високи порти и дълги стрехи от черна мура, дебели каммени зидове.

Банско внушава собствената автентичност в архитектурата, обичаи и бит съхранили се през вековете. 

Духът на миналото се е пренесъл в градчето, с които банскалии се гордеят и славят по България и света. Банско не само е бил, но и ще бъде културен и духовен център. Минавайки по спокойните улички на Банско, човек усеща величието на Пирина, обхванало целия град. Всеки веднъж посетил Банско се връща пак и пак в дебрите на Пирин Планина.

Банско не е само зимен курорт, Банско таи своята красота през всеки сезон на годината. 

Множеството малки и оживени бански механи предлагат разнообразни бански специалитети, българска и чуждестранна кухня за всеки вкус. Гостите на курорният град могат да посетят черквата Света Троица, която заедно с музеят на Никола Въпцаров допринасят за всеизвестния културно исторически облик на Банско.

През лятото се провеждат редица мероприятия с цел популизиране на курорта, някой от които с дългогодишна истрия – Джаз Фестивал, Киноложка изложба, Театрална Седмица, Седмица на Занаятите и много други.

Ако престоят ви в Банско е по – дълъг можете да посетите най – старата черква в района намираща се в с. Добърско, планинското градче Ковачевица, минералните извори в Огняново или просто да се насладите на прекрасната природа на Пирин планина.

Битовите семейни хотели, луксозните хотели в Банско, дискотеките и заведенията правят престоя на всеки в Банско едно невероятно преживяване.

Изпрати запитване