english български
Банско 2770
ул. Охрид 14

Тел: 0899 888 889
Тел/Факс: 0749 8 80 88
hotelrothmans@abv.bg

За Банско

Банско е съхранило и до ден днешен духа на възрождението се превърна в един от най-големите европейски ски курорти през последните години. Банско все още пази своята многовековна история - калдъръмени улички, каменни къщи с високи порти и дълги стрехи от черна мура, дебели каммени зидове.

Банско внушава собствената автентичност в архитектурата, обичаи и бит съхранили се през вековете. Духът на миналото се е пренесъл в градчето, с които банскалии се гордеят и славят по България и света. Банско не само е бил, но и ще бъде културен и духовен център.

Минавайки по спокойните улички на Банско, човек усеща величието на Пирина, обхванало целия град. Всеки веднъж посетил Банско се връща пак и пак в дебрите на Пирин Планина.

Банско не е само зимен курорт, Банско таи своята красота през всеки сезон на годината. Множеството малки и оживени бански механи предлагат разнообразни бански специалитети, българска и чуждестранна кухня за всеки вкус.

Гостите на курорният град могат да посетят черквата Света Троица, която заедно с музеят на Никола Въпцаров допринасят за всеизвестния културно исторически облик на Банско.

През лятото се провеждат редица мероприятия с цел популизиране на курорта, някой от които с дългогодишна истрия - Джаз Фестивал, Киноложка изложба, Театрална Седмица, Седмица на Занаятите и много други.

Ако престоят ви в Банско е по - дълъг можете да посетите най - старата черква в района намираща се в с. Добърско, планинското градче Ковачевица, минералните извори в Огняново или просто да се насладите на прекрасната природа на Пирин планина.

Битовите семейни хотелчета, луксозните хотели в Банско, дискотеките и заведенията правят престоя на всеки в Банско едно невероятно преживяване.